Gezin

Wachten tot je vriend op z'n knieën gaat? Vera deed het 'lekker zelf'

13 januari 2017 11:58 Aangepast: 13 januari 2017 18:48
Jeffrey en Vera zijn sinds deze zomer verloofd.

Vrouwen, zijn jullie het wachten op een aanzoek zat? Doe eens gek en vraag je man. Vera Stienen (23) geeft het voorbeeld. "Ik denk dat het ook een opluchting voor hem was."

Het zal je vermoedelijk niet verbazen, maar het is nog bijna altijd de man die voor z'n vriendin op de knieën gaat. In 92 procent van de gevallen om precies te zijn, blijkt uit een peiling van RTL Nieuws. 

ZIE OOK: 'Alles ging mis, toch was het prachtig'

Soms gaat het iets minder romantisch en besluiten stellen het samen. En héél soms, bij slechts 2 procent van de koppels, vraagt de vrouw de man.

'Lekker zelf doen'

Trouwen? De aanstaande man van Vera Stienen zag er de meerwaarde niet van, zei hij geregeld. Vera besloot eerst maar af te wachten. "Ik merkte wel dat hij erover nadacht. Hij had bijvoorbeeld al ideetjes over wat voor bruiloft hij zou willen."

Toen het maar niet gebeurde, besloot ze het 'lekker zelf te doen'. Afgelopen zomer, tijdens de vakantie. "Ik ben erg nuchter en maak me niet gauw druk. Maar toen het zover was, vond ik het toch wel spannend en stelde ik de vraag steeds uit." Dat was ook omdat Jeffrey de dag voor de vakantie nog eens herhaalde dat hij trouwen niet echt nodig vond.

Ring had geen zin

Vera had niet veel voorbereid. "Wel had ik een tegeltje laten maken met foto's van ons erop en de tekst 'Wil  je met me trouwen?'. Een ring had geen zin: mijn vriend is automonteur, dus mag hij geen sieraden dragen."

Thumbnail

Toen ze samen genoten van een mooie zonsondergang op Ibiza sloeg Vera haar slag. "Het kwam totaal onverwacht. 'Je weet wel hoe je me stil moet krijgen', zei hij meteen. Hij hoefde gelukkig niet lang over het antwoord na te denken. De rest van de avond liep hij met een grote glimlach op z'n gezicht."

Vera vermoedt dat het ook wel een opluchting voor Jeffrey was. "Volgens mij vond hij het moeilijk om het zelf te vragen. Hij is niet iemand van de grote beslissingen en ook geen man van veel woorden."  

'Hoe heeft hij je gevraagd?'

En, hoe heeft hij je gevraagd? Dat wilde iedereen van Vera weten toen ze terug waren van vakantie. "Dus moest ik eerst uitleggen dat ík het gedaan had. Daarna kreeg ik alleen maar positieve reacties."

ZIE OOK: Begroting voor je boterbriefje: van spotgoedkoop tot dubbel zo duur

De grote dag is in mei. De gasten hoeven dan trouwens niet op nóg een onverwachte actie van Vera te rekenen. "Wij zijn niet zo van de gekke dingen. Het wordt gewoon een normale bruiloft."

`