Gezin

'Mario is een held': moeder neemt het op voor ex-man die stalker van dochter mishandelde

24 januari 2017 01:40 Aangepast: 24 januari 2017 11:34
Moeder Nathalie is trots op de gewelddadige actie van haar ex-man Mario. Beeld © Screenshot RTL Late Night

Vader Mario H. wordt verdacht van poging tot moord of doodslag, omdat hij de stalker van zijn 14-jarige dochter zelf opspoorde en mishandelde. Moeder Nathalie vertelde in RTL Late Night waarom ze haar ex-man een held vindt. Ze kreeg bijval van rapper Lange Frans en presentator Humberto Tan.

Mario H. was met oproepen op internet en in de regionale pers op zoek gegaan naar de voormalig tbs'er van 46 die zijn dochter online had lastiggevallen.

'Wat wil je van mijn kind?'

"Op den duur wil je weten waar je mee te maken hebt", vertelde zijn ex-vrouw maandagavond in RTL Late Night. "Wie ben jij en wat wil jij van mijn kind? Want jij bent dus niet 17 jaar, zoals je je wel voordoet." 

Toen Mario wist wie het was, heeft hij de politie gebeld. Maar de politie reageerde niet, vertelde zijn ex-vrouw. "Waarop Mario dus helaas in emotionele toestand het heft in eigen hand heeft genomen." Volgens getuigen heeft Mario de stalker van zijn dochter hard met een schep op het hoofd en lichaam geslagen.    

'Mario heeft meisjes gered'

"Mijn ex-man is een held", zei moeder Nathalie daarover. "Mijn dochter is echt niet het enige meisje dat die man benaderd heeft. Er zijn zeker 19 meisjes die gemeld hebben dat hij ook met hen contact heeft gezocht. Ik ben trots dat Mario ook al die meisjes toch eigenlijk gewoon gered heeft."

Rapper Lange Frans, die ook bij Late Night aan tafel zat, is het met Nathalie eens. "Ik vind je ex-man een held", zei hij. "Ik zou het ook voor mijn dochter hebben gedaan", was de reactie van presentator Humberto Tan. "Alleen zou ik ook bereid zijn geweest om dan te gaan zitten."

Gevangenis

Volgens Nathalie heeft haar ex vandaag in de rechtbank hetzelfde gezegd. Hij accepteert de consequentie dat hij misschien de gevangenis in moet. "Hij heeft gezegd: 'Als ik 30 jaar moet zitten, dan is dat maar zo. Als mijn kind maar veilig is'."

Bekijk hier het fragment van RTL Late Night:

Meer op rtlnieuws.nl:
Vader die stalker van dochter belaagde met schep blijft langer vast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore