Gezin

Meeste tienermeisjes hebben geen spijt van sturen naaktfoto

24 april 2017 02:34 Aangepast: 24 april 2017 06:13
Beeld © ANP

Als ze een naaktselfie hebben gestuurd, heeft een groot deel van de tienermeisjes daar geen spijt van. Ook al bestaat het risico dat de foto's worden doorgestuurd. Veel meisjes sturen blootfoto's van zichzelf aan bijvoorbeeld hun vriendje.

Dat blijkt uit een onderzoek van de website Girlscene.nl, waarover het AD schrijft. De site ondervroeg 3000 meisjes, van wie een kwart zegt wel eens een naaktfoto van zichzelf te hebben gemaakt.

20 procent stuurde die foto ook door via WhatsApp, Snapchat of andere apps. Meestal is de ontvanger hun vaste vriendje. De meeste meiden, zeven op de tien, hebben daar geen spijt van. "Naaktfoto's van elkaar maken hoort een beetje bij deze generatie", zegt Hanneke de Graaf van kenniscentrum Rutgers in het AD.

Doorgestuurde foto's gezien

Als de meisjes wél spijt hebben, is dat meestal omdat het toch is misgegaan. De foto's zijn dan bijvoorbeeld doorgestuurd naar anderen of online gedeeld. "Vaak worden de meisjes erop aangekeken, terwijl het helemaal niet netjes is dat het vriendje het heeft doorgestuurd en daarmee strafbaar is."

De grote ophef rond het uitlekken van de seksvideo van Patricia Paay en tieners die zelfmoord pleegden, zoals bijvoorbeeld de Canadese Amanda Todd, nadat hun foto's waren uitgelekt, houden de meisjes niet tegen. Een ruime meerderheid zegt ook wel eens doorgestuurde naaktfoto's van iemand anders gezien te hebben. Bij seksfilmpjes is dat minder: 6 procent.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore