Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

01 mei 2016 13:44

Je scheiding crowdfunden, het kan nu

Je scheiding crowdfunden, het kan nu

Een Amerikaans crowdfundplatform is in een opmerkelijk gat in de markt gesprongen: scheidingen. Voor mensen die hun partner willen verlaten, maar hun bankrekening willen behouden.

Op de crowdfundwebsite Plumfund, kun je sinds kort je scheiding crowdfunden. Wel zo handig misschien, want mensen die gaan scheiden hebben vaak met flinke kosten te maken: een nieuw huis, nieuwe meubels, advocaatkosten, etc.

Begon bij trouwen
Ruim tien jaar geleden besloot een Amerikaans echtpaar om een crowdfundplatform te beginnen voor mensen die willen trouwen. Niet zo gek natuurlijk, want de mooiste dag van je leven is ook al snel de duurste dag van je leven, als je niet uitkijkt.

Maar na al die jaren blijkt dat ook de keerzijde van de liefde een dure aangelegenheid kan zijn, en dat mensen ook daarvoor geld op willen halen.

114 fund-acties
Na een gesprek inspirerend gesprek met Ariana Huffington (The Huffington Post) besloten de oprichters van Plumfund om zich ook specifiek op scheidingen te gaan richten.

En niet zonder succes. Sinds de aparte scheidingscategorie in maart is gelanceerd op Plumfund zijn er al 114 fund-acties opgezet, schrijft Fortune. 

Topnieuws