Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

04 mei 2018

Zara en H&M doen mohair in de ban na mishandeling angorageiten

Beroemde modeketens als Zara en H&M doen kleding met mohair erin verwerkt in de ban. De ketens doen dit naar aanleiding van mishandeling van de angorageiten, die onthuld werd door een dierenrechtenorganisatie.

De wol is beroemd omdat die zo zacht is en wordt veel gebruikt in truien, jassen en sjaals. De geiten die deze wol 'produceren' worden op boerderijen in Zuid-Afrika ernstig mishandeld, blijkt uit onderzoek van People for the Ethical Treatment of Animals (PETA).

Voor en na het scheren worden de dieren onder meer aan hun staart opgetild en aan hun horens en voeten over de vloer gesleept (zie beelden. Opletten: ze zijn schokkend).

In reactie op de onthulling van PETA hebben behalve de eerdergenoemde ketens ook Topshop en GAP aangekondigd te stoppen met verkoop van producten met mohair erin.

In 2020

Dat zal overigens niet van de een op andere dag gebeuren, H&M plant om in 2020 geen mohair meer te verkopen in de 4700 winkels wereldwijd, schrijft de Washington Post. Ook Inditex, moederbedrijf van Zara, geeft aan in 2020 geen mohair meer te verkopen.

De krant constateert dat kleding met mohair erin maandag in ieder geval nog volop te krijgen was via de webshops van de bedrijven. 

Topnieuws