We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

16 maart 2017 08:25

Werkloosheid neemt weer af: nog 504.000 mensen zonder baan

De werkloosheid in Nederland is in februari weer verder afgenomen. In totaal werden er 504 duizend werklozen geregistreerd, 5000 minder dan in januari.

Dat meldt het CBS vanochtend. Het gaat hierbij om de harde cijfers niet niet zijn gecorrigeerd voor seizoenseffecten. Volgens de rekenmeesters is het aantal mensen mét betaald werk de afgelopen drie maanden gemiddeld met 13 duizend per maand toegenomen. 

Minder uitkeringen

Ook het aantal ww-uitkeringen nam af in februari. Het UWV keerde aan 416 duizend mensen uit vorige maand: een daling van 0,7 procent ten opzichte van januari. Die daling kwam vooral op het conto van vrouwen, met een daling van 1,3 procent.

Dat is ook terug te zien in de sectoren waar vooral veel vrouwen werken. In het onderwijs (-2,8 procent) en de zorg en welzijn-branche (-1,9 procent) nam het aantal uitkeringen fors af.

Jongeren het vaakst werkloos

Jongeren tussen de 15 en 24 jaar zitten nog steeds het vaakst thuis. Binnen deze groep heeft 9,7 procent geen baan. De kans op werkloosheid is het kleinst voor mensen tussen de 25 en 44. Slechts 4 procent van hen staat langs de kant. 45- tot 74-jarigen doen het iets minder goed met een werkloosheidspercentage van 4,9 procent.

Topnieuws