We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

21 maart 2017 02:16

Vliegverkeer naar Turkije stort in door onrust

Vorig jaar is het aantal passagiers dat vanuit Nederland naar Turkije vloog hard gedaald. De onrust in het land doet het toerisme en zakelijk verkeer blijkbaar geen goed.

Het aantal passagiers dat van en naar Turkije vloog in 2016 nam met 17,5 procent af ten opzichte van een jaar eerder, blijkt uit cijfers van het CBS. De vluchtelingenproblematiek en de politieke onrust in het land zijn daar de belangrijkste oorzaak van. 

Vliegen populair

De daling valt extra op omdat vliegen populairder is dan ooit. De vier grootste Nederlandse luchthavens zagen het aantal vervoerde passagiers met 8,4 procent stijgen. Daarmee werden er voor het eerst meer dan 70 miljoen mensen vervoerd in een jaar tijd.

Het leeuwendeel daarvan neemt Schiphol voor zijn rekening. De grootste luchthaven van ons land zag 63,5 miljoen mensen aankomen en vertrekken, een record. En er vlogen ook veel meer passagiers vanaf Eindhoven: 4,8 miljoen. Dat is een stijging van 9,3 procent.

10,3 miljoen passagiers naar VK

De 'populairste' bestemming is het Verenigd Koninkrijk, met 10,3 miljoen passagiers. Dat moet overigens met een flinke korrel zout genomen worden, want de belangrijkste luchthaven van Londen, Heathrow, is een groot knooppunt. Veel mensen vliegen vanaf daar weer verder naar andere bestemmingen.

Spanje staat als bestemming op plek twee, met bijna 8 miljoen passagiers. Op plek drie staat de VS; 5 miljoen passagiers lieten zich naar The States brengen.

Topnieuws