Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

17 juni 2017 10:24

Trump maakt eindelijk financiën openbaar: boert goed met nieuw hotel

De Amerikaanse president Donald Trump had in 2016 een vermogen van 1 miljard dollar, 300 miljoen dollar aan schulden en stond aan het hoofd van 565 afzonderlijke bedrijven. Dat blijkt uit zijn financiën over vorig jaar.

Het document met het financiële wel en wee van Trump werd gisterenavond in Verenigde Staten openbaar gemaakt. De president diende het financieel overzicht op 14 juni in bij het Office for Government Ethics, een onafhankelijke dienst binnen de federale uitvoerende macht die belangenverstrengeling moet tegengaan.

Vastgoed

Het overzicht is interessant, omdat Trump, anders dan gebruikelijk voor presidenten en presidentskandidaten, nog steeds geen inzage heeft gegeven in zijn belastingaangifte. Duidelijk wordt ook, dat Trump bijna 20 miljoen dollar heeft verdiend met het pas geopende Trump-Hotel in Washington. De omzet van zijn buitenverblijf in Mar-a-Lago in Florida verdubbelde in een periode van vijftien maanden tot 37 miljoen dollar.

Van de 300 miljoen dollar aan schulden staat ruim 100 miljoen dollar bij Deutsche Bank en ongeveer hetzelfde bedrag bij Ladder Capital Finance, een vastgoedfonds in New York. Overigens heeft Trump op de dag voor zijn ambtsaanvaarding de leiding van zijn bedrijven moeten overdragen

Topnieuws