We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

29 oktober 2016 14:30

'Straks alleen shoppen op je telefoon met apart kastje'

Als je wel eens in de bus of terras een leuk shirt of een paar schoenen koopt heb je vanaf 2018 een probleem. Je kunt dan alleen nog maar internetaankopen van meer dan 10 euro betalen via een speciaal kastje.

Dat schrijft De Telegraaf. De reden zou zijn dat de European Banking Association, die toezicht houdt op de Europese banken, denkt dat dat veiliger is.

De EBA kwam met maatregelen om de veiligheid te vergroten op verzoek van het Europees Parlement schrijft de krant. Er zou te veel worden gesjoemeld met betalen via internet. 

Apparaatje mee

Online-aankopen zouden door middel van een identificatie-apparaatje goedgekeurd moeten worden. Als je onderweg iets koopt in een webshop, dan zou je dus zo'n apparaatje bij je moeten hebben.

Ook als je met je credit card betaalt, zou dat op die wijzen moeten worden beveiligd.

Meer op rtlz.nl:

Topnieuws