We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

07 februari 2015 23:20

Hackastory: Kijken wat er met online storytelling kan

Een spel waar je president kunt zijn voor één dag of een app waarmee je nieuws kunt 'snacken'. Het zijn twee van de winnaars van de hackathon Hackastory, die dit weekend plaatsvond in Amsterdam.

De Hackathon was volgens mede-oprichter Albertine Piels bedoeld om te experimenteren met de mogelijkheden van online storytelling. En dat is gelukt: "Het was bijzonder om te zien wat er gebeurt als je programmeurs, ontwerpers, journalisten en filmmakers bij elkaar zet. Die werken nog niet veel samen, maar dat is wel nodig. We lezen tegenwoordig op een hele andere manier verhalen."

ZIE OOK: Hackathon: 'Een af product is voor mij een mooi bijproduct'

De winnaar van de 'best story experience' is de game Be a President for a Day. Daarin ben je als speler voor één dag de president van Azerbeidzjan. De winnaar in de categorie 'most potential use', de app die het meeste kans maakt om ook echt gebruikt te worden, is Newsbricks.

Met die app wordt het lezen van het nieuws sociaal. Iedere gebruiker 'unlockt' een feit over een nieuwsbericht, zodat hij vrienden dat ook kunnen lezen. Die feiten zijn opgedeeld in wie, wat, waar, wanneer en een foto. Als alles ge-unlockt is, is het hele verhaal zichtbaar. 

ZIE OOK: Gaan deze technologieën de wereld veroveren?

De prijs voor het meest interessante concept is voor Storyhacker. Waar je als bezoeker onderdeel van bent door het gebruik je van je microfoon.

Bekijk hieronder een impressie van de hackathon: 

Topnieuws