Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

10 april 2017 17:09

Extra trekking Staatsloterij: dit zijn de kleine lettertjes

Wat zou jij doen met 1 miljoen? Bij de extra trekking van de Staatsloterij maak je er kans op. Iedereen die toen meespeelde mag mee doen. Maar hoe bewijs je dat? Zes vragen over de extra trekking.

1. Wat heeft de Staatsloterij precies goed te maken?

Zo’n acht jaar lang heeft de staatsloterij haar klanten misleid, oordeelde de Hoge Raad al in 2015. Het bedrijf meldde niet dat de prijzen ook op onverkochte leden konden vallen.

Het duurde even voordat deze actie op touw kon worden gezet om de Staatsloterij naar eigen zeggen eerst met veel partijen om tafel moest om passende goedmaakacties te bedenken. Maar nu is 'ie er dan: de extra trekking.

2. Wie mag er mee doen?

Alle spelers die hebben meegedaan bij de loterijen waarbij de misleiding heeft plaatsgevonden. Het gaat daarbij om de loterijen van 2000 tot en met 2007, plus de loterij op Koninginnedag 2008. Je moet toen wel 18 jaar of ouder zijn geweest. Deelnemers zijn dus nu minimaal 27 jaar oud en geboren voor 1 mei 1990.

3. Hoeveel loten kun je krijgen?

Abonnees van toen (2000 tot 2007 en Koninginnedag 2008) hebben recht op vier loten. Wie ooit los een lot heeft gekocht en daar een bewijs van heeft (een bankafschrift of foto van het lot bijvoorbeeld), mag er ook vier hebben.

Iedereen die geen bewijs meer heeft van één losse aankoop heeft recht op één lot. Wie naar eigen zeggen meerdere losse loten heeft gekocht in die periode krijgt twee loten. Je moet, als je wint, wel vertellen waar je in die tijd de loten precies hebt gekocht.

4. Wanneer vindt de trekking plaats?

Op 27 mei 2017. Maar let op: je moet je zeven dagen daarvoor op zijn laatst inschrijven. Je kunt je hier tot uiterlijk 19 mei aanmelden.

5. Hoeveel kost het om mee te doen?

Niks. Maar door mee te doen geef je als deelnemer aan 'af te zien van huidige en toekomstige procedures tegen de Staatsloterij' over de misleiding die zich voordeed tussen 2000 en 2008.

6. Wat kun je winnen?

Er zijn in totaal 11.145 prijzen, waarvan vijf van 1 miljoen euro. De kans op het winnen van een van die prijzen hangt af van het aantal deelnemers.

Topnieuws