Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Nooit meer je spijkerbroek wassen

Kan je je favoriete spijkerbroek niet aan omdat hij in de was zit? Lastig! Maar nu is er een oplossing.

Want de spijkerbroek die je nooit of bijna nooit hoeft te wassen komt er aan. In de Odorless jeans zit zilverdraad geweven en dat doodt bacteriën. Verder zorgt een nanosfeer laagje op de stof van de broek ervoor dat als er vloeistof of eten op valt het niet in de stof trekt, maar er vanaf glijdt, vertelt uitvinder Mannan Malik tegen Fastcoexist. 

Thumbnail

Zo gaat een spijkerbroek langer mee en blijft hij er langer goed uit zien. Bijkomend voordeel volgens Malik is dat het beter is voor het milieu. Door niet te wassen bespaar je immers water, wasmiddel en energie. In al de jaren dat een spijkerbroek mee gaat kost het wassen gemiddeld 3800 liter water

Minder wassen
Een paar jaar geleden vond Levi Strauss uit dat een spijkerbroek gemiddeld na twee keer dragen wordt gewassen. Als dat naar eens in de tien keer gaat, dan belast je het milieu maar liefst 80 procent minder. De Odorless jeans hoef je maar een paar keer per jaar te wassen. ''Je kunt hem maanden dragen zonder dat hij in de wasmachine hoeft'', zegt Malik.

Wat de nieuwe jeans gaan kosten is nog onbekend, Malik wil deze herfst met een campagne op crowdfundingplatform Kickstarter geld ophalen om de jeans in Pakistan te laten maken. 

Lees meer op rtlz.nl:
Levi's bespaarde 1 miljard liter water. Maar waarom?

Bron: RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore