Geld en Werk

Geen tonnen meer voor domeinnamen

08 september 2015 19:12 Aangepast: 09 september 2015 15:11
Beeld © ANP

Op de groots aangekondigde domeinnaamveiling werd vandaag minder fanatiek geboden dan vooraf werd verwacht. De tijd van echt goud geld verdienen met webadressen lijkt voorbij.

De duurste url; Portugal.nl, werd voor 25.000 euro verkocht. De eigenaren van Ibiza.nl wilde minimaal 47.000 euro voor het domein, maar er werd maar 21.000 geboden. Ook Duitsland.nl kreeg geen nieuwe bestemming: niemand wilde de bodemprijs van 40.000 euro betalen. 

"Als we naar de markt van domeinextensies kijken zie je twee ontwikkelingen: in de .nl-markt is verzadigd, de groei is daar wel uit. De nieuwe extensies verkopen echter wel goed: zoals .fr of .amsterdam", legt Joost van Rooij van mijndomein.nl uit.  

Geen cashcow
Voeger kon je als particulier een bedrijfsnaam kopen en zo heel veel geld verdienen. Inmiddels zijn er een aantal juridische uitspraken geweest waarin gezegd wordt dat die bedrijven of personen het eerste recht hebben om een extensie te claimen.

RTL Z Today maakte een lijstje van de duurste domeinnamen. 

Nederland:
1. Vakantie.nl (2,5 miljoen euro)
2. Voetbal.nl (453 duizend euro)
3. Seks.nl (230 duizend euro)

Niet slecht. Maar er wordt veel meer verdiend met de domeinnamen op .com

Wereldwijd:
1. Insurance.com (31 miljoen euro)
2. VacationRentals.com (29 miljoen euro)
3. PrivateJet.com (27 miljoen euro)

Maar mocht je nog interesse hebben? Volgende week wordt ook nog date.nl en erotiek.com geveild. Verwachte opbrengst: rond de 100 duizend euro.  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore