Geld en Werk

Maker van duurste hamburger ter wereld gaat het land in

04 augustus 2017 13:08 Aangepast: 04 augustus 2017 15:24
(Archieffoto) Beeld © iStock

Ken je die hamburger van ruim 2000 euro nog? De chefkok achter die burger, Diego Buik, gaat in vier steden pop-uprestaurants openen. Met exclusieve burgers, die wel een stuk betaalbaarder zijn.

Buik geeft het eerlijk toe: "Natuurlijk was die duurste hamburger ter wereld onwijs goede marketing. Er zijn weinig chefs die zo de wereld over zijn gegaan. Het heeft met echt veel opdrachten opgeleverd. De burger werd opgepikt door tv-zenders en kranten van over de hele wereld."

Pop-ups uitverkocht

Die aandacht heeft ervoor gezorgd dat de vier pop-uprestaurants in de vier grote steden allemaal zijn uitverkocht. Niet zo gek, want veel tafeltjes waren er ook niet beschikbaar. In iedere stad blijft Buik maar twee dagen. "Ik zit liever twee dagen vol, dan dat ik twee maanden in Amsterdam zit en niet uitverkocht ben. Nu kan ik ook nog uitbreiden naar andere steden."

’s Werelds duurste hamburger zul je er trouwens niet vinden. Buik houdt het nu liever een stuk betaalbaarder. Een menu met hamburger, friet ‘ontwikkeld met de Frietboutique’ en een dessert kost dertig euro.

Bijzondere burgers

Toch gaat Buik opnieuw zijn best doen om een exclusieve burger voor te schotelen. Geen kaviaar misschien, maar wel een hamburger waar chocolade in is verwerkt. Hij werd gevraagd door chocolademerk Hands Off My Chocolate om een burger te maken. De chocolade is onder meer verwerkt in de barbecuesaus. "Maar het is geen zoete burger."

Je zou denken, iemand met zo’n liefde voor bijzondere hamburgers, die weet hoe hij zijn burgers weet te slijten: die moet gewoon een eigen hamburgerrestaurant beginnen. Zo ver is het nog niet, maar het zit wel in de planning. "De markt is enorm verzadigd, deze pop-ups zijn echt een manier om te kijken of er nog vraag is", vertelt Buik.

Duurste hamburger

Maar hoe zit het dan met die hamburger van 2000 euro? Buik: "Ik heb er eentje echt verkocht, aan m’n oud-werkgever. Die organiseerde een haringparty en verlootte de burger onder de gasten."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore