Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Geld en Werk

Halfjaarsalaris als afkoopsom zorgbestuurder

08 juli 2015 15:38 Aangepast: 06 september 2015 20:35

Zorginstelling Rivierduinen in Leiden heeft een ontslagvergoeding van bijna 88.000 euro betaald aan een vertrokken bestuurder. Dat blijkt uit de zojuist verschenen jaarrekening van de instelling voor geestelijke gezondheidszorg.

Begin dit jaar vertrok bestuurder Cecilia Gijsbers-van Wijk als gevolg van een verschil van mening over het beleid met haar toezichthouders. "De hele ggz-sector is ontzettend in ontwikkeling, en de partijen waren het oneens over de manier waarop Rivierduinen daarop moest reageren", aldus woordvoerster Carla Overbeek.

Rivierduinen boekte vorig jaar een winst van 2,7 miljoen euro op een omzet van 184 miljoen. De instelling telt 2275 werknemers. Afgelopen jaar schrapte de instelling als gevolg van bezuinigingen in de zorg 80 voltijdsbanen. Voor het lopende jaar verwacht Rivierduinen dat er opnieuw banen moeten verdwijnen.

Meer dan wettelijk maximum
Gijsbers was krap drie jaar in dienst van de zorginstelling. Zij was verantwoordelijk voor zorg en kwaliteit. Rivierduinen betaalde haar een afkoopsom van 87.768 euro, bijna een half jaarsalaris. Dat is meer dan het plafond van 75.000 euro, dat geldt in de Wet Normering Topinkomens. Maar omdat zij vóór de inwerkingtreding van de wet in dienst kwam, geldt dat plafond niet voor haar. Volgens de woordvoerster is de afkoopsom 'conform alle regels' vastgesteld.

ZIE OOK:
9000 banen weg in de GGZ

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore