VW sjoemelde met tests

Vanmiddag crisisberaad Nederlandse Volkswagen-dealers

28 september 2015 12:35 Aangepast: 28 september 2015 13:34
Beeld © ANP

Volkswagen-importeur Pon heeft alle 156 Volkswagen-dealers in Nederland bijeen geroepen voor crisisoverleg vanmiddag.

De dealers komen bij elkaar om te praten over het dieselschandaal en hoe ze daar mee om moeten gaan. "Tot nu toe is er in Nederland nog heel weinig duidelijk: om hoeveel auto's het gaat en welke types. Veel klanten willen weten waar ze aan toe zijn", zegt verslaggever Bart Reijnen. "Ze zullen vanmiddag overleggen wat ze gaan doen, denk aan het informeren van klanten en of de verkoop van auto's door kan gaan."

Nederland heeft nog geen maatregelen aangekondigd rondom de verkoop van Volkswagens, in tegenstelling tot onze buurlanden. In België heeft de importeur besloten om voorlopig geen Volkswagen-diesels meer te verkopen en in Zwitserland geeft de rijksverkeersdienst geen vergunningen meer af voor de diesels waarmee is gesjoemeld. De Duitse Transportautoriteit KBA heeft een deadline van tien dagen gesteld waarin Volkswagen met een plan komen hoe het de sjoemelsoftware uit de auto's gaat weghalen; anders mogen de auto's niet meer verkocht worden. "Dat scenario is ook denkbaar in Nederland." 

Thumbnail

Vorige week wilde Pon niet reageren op vragen van de media, en ook tegen het ministerie van Infrastructuur en Milieu bleef de importeur al die tijd vaag, aldus Reijnen. "Pas woensdag hebben ze het eerste gesprek, rijkelijk laat. Misschien horen we vanmiddag al iets meer horen van Pon en de dealers." 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore