Geld en Werk

Eindhoven Airport groeit het hardst

30 september 2015 08:08 Aangepast: 30 september 2015 12:58

Van alle luchthavens in Nederland is Eindhoven de snelste groeier. Het aantal vervoerde passagiers steeg het afgelopen kwartaal met 9 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Daarmee kwam het vliegveld op 1,3 miljoen vervoerde passagiers in de maanden april tot juni. Na Schiphol is Eindhoven daarmee de tweede luchthaven van het land. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek.

Schiphol veruit de grootste
Hoewel Eindhoven dus snel groeit, kan het nog niet in de schaduw staan van Schiphol. De Amsterdamse luchthaven vervoerde in dezelfde periode 15,5 miljoen mensen. Schiphol liet daarmee een groei zien van 6,2 procent.

De enige nationale luchthaven die krimp liet zien was Maastricht. Sinds het eerste kwartaal van 2014 daalt het aantal klanten al, en die daling zette flink door de afgelopen maanden: -11,5 procent. 

Thumbnail

Minder goederen
Het aantal goederen dat door de lucht vervoerd werd daalde voor het tweede kwartaal op rij. De afgelopen periode werd er 3,2 procent minder via vliegtuigen verscheept. In totaal werd er zo'n 410.000 ton aan goederen verwerkt door de luchtvaart.
 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore