VW sjoemelde met tests

Nog een schadeclaim van gedupeerde Volkswagen-beleggers

29 september 2015 09:01 Aangepast: 29 december 2015 15:12
Beeld © ANP

Er komt nog een collectieve claim van Nederlandse beleggers die veel geld verloren door de dieselgate bij Volkswagen. ConsumentenClaim begint een eigen zaak, in navolging van de Vereniging van Effectenbezitters vorige week

Volkswagen verloor afgelopen week in een paar dagen tijd een aanzienlijk deel van zijn beurswaarde, nadat bekend werd dat er gesjoemeld werd met software in dieselmotoren. ConsumentenClaim vindt dat het autoconcern beleggers eerder had moeten informeren over de frause. "Volkswagen heeft willens en wetens beleggers niet geïnformeerd over de fraude. Kennelijk dachten ze ermee weg te kunnen komen. Beleggers zijn hierdoor zwaar gedupeerd'', zegt directeur Stef Smit.

Beleggers met aandelen Volkswagen, Porsche of Audi kunnen op basis van no cure, no pay meedoen met de 'dieselclaim' van ConsumentenClaim. ConsumentenClaim deed eerder ook de World Online- en Fortisclaim. Het is niet uitgesloten dat op een later tijdstip aandelen van andere autofabrikanten aan de claim worden toegevoegd, meldt de organisatie.

Vorige week stelde ook de Nederlandse vereniging van effectenbezitters Volkswagen aansprakelijk voor verliezen door het dieselschandaal.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore