Geld en Werk

Deze app blokkeert zelfs reclame in apps (maar kijk uit!)

07 oktober 2015 14:25
Beeld © Bloomberg

Apple heeft een adblocker toegelaten tot de App Store die naast webreclame ook advertenties in apps blokkeert. Zo kun je heel gemakkelijk je hele iPhone advertentievrij maken, maar er zit een addertje onder het gras.

In iOS 9 is het mogelijk om een adblocker uit de App Store te downloaden en advertenties in de Safari-browser te blokkeren. De adblocker Been Choice gaat een stapje verder door naast reclame in de browser ook advertenties in apps te blokkeren.

Zo werkt Been Choice
Been Choice werkt middels een eigen verbinding die tijdens het internetten advertenties uit de stroom van data filtert. Dit betekent dat je constant verbonden bent met de servers van Been Choice en al jouw gegevens ook via deze servers gaan. Dit is een zeer privacygevoelige manier van internetten, omdat je niet zeker weet wat er met jouw gegevens gebeurt. Houd daar dus rekening mee als je Been Choice wilt gebruiken.

Thumbnail

Gebruikers van de app kunnen ook geld verdienen door hun data te delen met adverteerders, uitgevers en app-ontwikkelaars. Deze functie wordt via de app ingeschakeld, waarmee je via PayPal een zakcentje kunt verdienen. Ook is het mogelijk om betaalde enquetes in te vullen om geld te verdienen.

Opvallend
Het is opvallend dat Apple de app heeft toegelaten, omdat het ook advertenties blokkeert in Apples eigen nieuws-app. Daarnaast is het voor Apple belangrijk dat ontwikkelaars geld verdienen met reclame in apps, zodat zij apps voor iOS blijven maken. Het is daarom nog maar de vraag of Been Choice in de App Store mag blijven.

Lees ook
Techbuzz: de opmerkelijke verkoop van Adblock
Hoe de Adblocker een bedreiging voor het internet werd

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore