Geld en Werk

Werknemers zoeken andere baan door betere economie

26 augustus 2016 15:55 Aangepast: 30 juli 2017 13:30

Door de aantrekkende economie en de afnemende werkloosheid kijken veel werknemers uit naar een andere baan.

Uit Amerikaans onderzoek onder 2000 mensen blijkt dat 52 procent van de werknemers open staat voor een nieuwe baan. 44 procent van die groep is zelfs actief op zoek naar een nieuwe baan.

In het onderzoek werd werknemers gevraagd wat ze verwachten van een werkgever. De meest gegeven antwoorden: carrièremogelijkheden en de kans om je te ontwikkelen.

Werkgevers kunnen zich onderscheiden door (in volgorde van belangrijkheid):

  • Beter betalen dan andere bedrijven
  • Een leuke werkplek zijn.
  • Flexplekken te hebben
  • De zelfde waarden te hebben als ik

Ook goed communiceren wordt erg gewaardeerd door werknemers. Daardoor zouden werknemers maar liefst vijftien keer meer betrokken zijn bij hun werk.

Verschil jong en oud

Het varieert per leeftijdscategorie wat werknemers belangrijk vinden. Babyboomers vinden carrière maken minder belangrijk dan jongere mensen. Millennials vinden vergoedingen juist minder belangrijk. Babyboomers willen juist een hogere vergoeding en meer erkenning.

De belangrijkste conclusies op een rij: Werkgevers  moeten er naar streven om werknemers zich zo goed mogelijk te laten ontwikkelen. Dat kan door ze duidelijk uit te leggen wat ze goed en slecht doen. Ook moeten bedrijven nadenken over hoe ze goed presterende werknemers zo goed mogelijk belonen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore