Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Willem Vermeend wordt de nieuwe fintech-ambassadeur

Nederland moet aantrekkelijker worden voor fintech-startups en daarvoor wordt een heuse ambassadeur aangewezen. Het is een oude bekende: Willem Vermeend.

Willem Vermeend wordt eigenlijk voor fintech wat Neelie Kroes nu is voor startups in het algemeen. Zij is ambassadrice van Startup Delta. 

Vermeend is een oude bekende in het financiële wereldje. Van 1994 tot 2000 was hij staatssecretaris van Financiën en daarna werd hij minister van Sociale Zaken.

Kansen fintech
Minister Dijsselbloem ziet kansen in de ontwikkelingen binnen de fintechsector: "Zeker in Nederland waar we nog zo afhankelijk zijn van de klassieke rol van banken. We kennen de kwetsbaarheid daarvan en weten hoe moeilijk het soms is voor jonge ondernemers om krediet te krijgen bij banken. FinTech biedt startups en mkb'ers meer mogelijkheden om hun project of bedrijf te financieren. Met lagere kosten en meer snelheid."

In het programma Z Today kijken onze verslaggevers naar de vraag: waarom Willem Vermeend? En was een jongere ambassadeur niet beter geweest? Bekijk het item hier:

Fintech?
Fintech is een overkoepelende term voor vernieuwende technologie in de financiële sector. Veel bedrijfjes en bedrijven ontwikkelen allerlei applicaties om bijvoorbeeld makkelijker, veiliger of sneller geld over te maken.

Na een handelsmissie in Atlanta raakte premier Rutte ervan overtuigd dat Nederland meer op deze bedrijven moet gaan richten.

Vermeend is ook adviseur bij een Duits vastgoedfonds, dat een bijzonder hoog rendement biedt aan zijn beleggers. In het programma Money Talks was hij niet erg gecharmeerd van de kritische vragen daarover.

 

Bron: RTL Z