Ga naar de inhoud
Geld en Werk

China heeft nu meer miljardairs dan de VS

De rijkste mensen van China: Wang Jianlin (links) en Jack Ma Beeld © China Foto Press

Het aantal Chinese miljardairs is afgelopen jaar gegroeid naar 596, waarmee de tweede economie van de wereld voor het eerst meer superrijken telt dan de VS, met 537. Dat blijkt uit de jaarlijkse lijst van Hurun Report.

Het is een opmerkelijke stijging in het licht van de afkoeling van de Chinese economie. "De Chinese superrijken roeiden spreekwoordelijk tegen de stroom in", zei Rupert Hoogewerf, de uitgever van de lijst. "Ze hebben het beste jaar ooit achter de rug en hun vermogen steeg sneller dan ooit in enig ander land werd gemeten."

Rijkste Chinees niet langer Jack Ma
De rijkste man van China is nu Wang Jianlin, van vastgoedbedrijf Dalian Wanda, met een vermogen van 34,4 miljard dollar. Hij is vooral rijk geworden met de beursgang van Wanda Cinema Line, de grootste bioscoopketen van China. Hij heroverde die plek, want hij werd vorig jaar ingehaald door Alibaba-oprichter Jack Ma, wiens vermogen met 3 procent daalde tot 22,7 miljard dollar. 

Jianlins vermogen komt nog niet in de buurt van dat van de rijkste man op aarde: Bill Gates, met 79,2 miljard dollar. Ook leuk om te bekijken: de lijst van rijkste mensen ooit.

Dit is een artikel van