Economie

Deutsche Bank schrapt 26.000 banen

29 oktober 2015 10:44
Beeld © EPA

Deutsche Bank schrapt de komende drie jaar 9000 banen. Door de verkoop van onderdelen komt het totale aantal werknemers dat tussen nu en 2018 van de loonlijst wordt afgevoerd op 26.000, ruim een kwart van het totaal.

De reorganisatie van Deutsche Bank komt niet uit de lucht vallen. De bank had in april al laten weten op zoek te gaan naar 3,5 miljard euro aan kostenbesparingen. Het bedrijf kijkt vooral naar verdere digitalisering van bankzaken. Ook werd toen aangekondigd dat het meerderheidsbelang in Deutsche Postbank zou worden verkocht.

Het concern is de afgelopen maanden diep in de rode cijfers gedoken door forse afschrijvingen op bezittingen. In het derde kwartaal maakte Deutsche Bank een nettoverlies van 6 miljard euro, na een tekort onder de streep van 92 miljoen euro een jaar eerder.

Geen winstuitkering
Deutsche Bank had al gewaarschuwd dat diverse tegenvallers zouden leiden tot een miljardenverlies over het afgelopen kwartaal. Dat dit jaar waarschijnlijk geen dividend zou worden betaald was al duidelijk, maar gisteravond liet de bank weten dat de aandeelhouders ook volgend jaar niet op een winstuitkering hoeven te rekenen.

Topman John Cryan noemde de resultaten "zeer teleurstellend'', maar benadrukte dat de balans van de grootste bank van Duitsland desondanks is versterkt. De kapitaalreserves moeten in verband met aangescherpte eisen van toezichthouders echter verder worden opgehoogd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`