Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Geld en Werk

Zorgbestuurder vangt twee ton voor maand werk

16 december 2014 12:59 Aangepast: 07 december 2015 22:44

GGZ-instelling Reinier van Arkel in Den Bosch betaalde ex-topman Paul Spronken vorig jaar bijna twee ton voor één maand volwaardig werk en wat projecten. Dat blijkt uit de jaarrekening die de zorginstelling gisteren deponeerde.

De destijds 62-jarige Spronken nam begin februari 2013 afscheid als bestuursvoorzitter van de zorginstelling. De Reinier van Arkel Groep verleent met 1800 werknemers psychische en psychiatrische hulp in en rond Den Bosch. Uit de jaarstukken blijkt dat Spronken kreeg doorbetaald tot het einde van het jaar. Zijn beloning bestond uit 158.461 euro aan brutosalaris, 11.512 euro aan onkostenvergoedingen en 29.759 euro aan pensioenpremies.

Zie ook: Ziekenhuis betaalt ex-topman 75.000 euro

Een woordvoerster van de Reinier van Arkel Groep geeft aan dat Spronken tot augustus 2013 nog verantwoordelijk was voor het overleg met de geneeskundigen van de instelling. Daarnaast was hij actief als adviseur voor diverse projecten, waaronder een samenwerkingsoverleg met vier andere Brabantse GGZ-instellingen. “Dat zijn geen projecten die je er in een achternamiddag bij doet.” Spronken werkt nog steeds als adviseur voor de zorginstelling, maar de woordvoerster kan nog niet zeggen of hij daarvoor in 2014 hetzelfde inkomen ontving als vorig jaar.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore