Geld en Werk

MediaMarkt krijgt koffiebar, keuken en dronerace-ruimte

14 april 2017 16:09 Aangepast: 28 juli 2017 08:30
De nieuwe MediaMarkt heeft een koffietentje Beeld © MediaMarkt

Het woord 'beleving' heeft ook de elektronicabranche bereikt. Deze maand nog opent in Eindhoven een vernieuwde MediaMarkt waar je (als het goed is) niet zo snel mogelijk weer naar buiten wilt.

Een bezoek aan de MediaMarkt is voor de meeste mensen geen gezellig middagje uit. De winkels staan propvol, barsten van het geluid en het tl-licht verlicht meer dan het menselijke oog nodig heeft. Maar met de nieuwe aanpassingen in de winkel, moet 'een dagje MediaMarkt' ineens veel meer aanlokkelijk klinken.

Koffiebar en dronerace

Op de beelden die het bedrijf met het persbericht mee heeft gestuurd, is te zien dat er verschillende relaxplekken in de winkel komen. Zo komt er een hippe eettent, een koffiebar met echte barista en andere zitplekken waar klanten producten kunnen uitproberen. 

Er komt zelfs een beautysalon, waar de nieuwste elektronische schoonheidsapparaten getest worden.

'Het was ook wel nodig'

Retaildeskundige Paul Moers denkt dat de restyling net op tijd is. "Het was ook wel nodig. Nu zijn de winkels ingericht met de gedachte van de vorige eeuw." Volgens hem maakt de MediaMarkt hiermee een goede stap. "Het moet meer een ontmoetingsplek creëren in plaats van het opdringerig neerzetten zoals nu."

Wel moet de restyling hand in hand gaan met meer vernieuwingen, vindt Moers. "Die service… Als je nu op zaterdagochtend met je gadget de winkel binnenkomt, dan ben je uren bezig."

Eindhoven is de eerste

Op maandag 24 april gaat de eerste MediaMarkt nieuwe stijl open voor de pers, twee dagen later voor het publiek. Als de formule in het centrum van Eindhoven aanslaat, wordt het spoedig over de rest van het land uitgerold.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore