Economie

Twitter vervangt ster door hartje

03 november 2015 17:19 Aangepast: 03 november 2015 21:49
Twitter schrapte pasgeleden al de limiet van 140 tekens in privé-chatberichten tussen gebruikers Beeld © ANP

In Twitter zie je voortaan een hartje in plaats van een sterretje als je een tweet als favoriet markeert. Je kunt tweets ook niet meer als favoriet opslaan, maar alleen 'liken'.

Twitter gaat hiermee dezelfde richting in als Facebook en Instagram, die al een hartje en like-knop hebben. Het besluit zou genomen zijn nadat investeerder Chris Sacca, die via zijn investeringsbedrijf Lowercase Capital een behoorlijke invloed heeft in het bedrijf, om de verandering vroeg. Volgens hem zou het symbool van een hartje twitteraars aanmoedigen vaker gebruik te maken van de berichtendienst.

Thumbnail

Nu is Twitter overstag. Volgens het bedrijf is een hartje minder verwarrend dan een ster. "Je kunt een hoop dingen leuk vinden, maar die zijn niet allemaal favoriet", stelt het bedrijf in een verklaring. "Een hartje is daarbij een universeel symbool in alle landen en culturen."

Uitkomst testperiode
Een deel van de Twitter-gebruikers zag al een tijd geen sterretjes meer, het bedrijf testte er al een periode mee. De reacties daarop waren positief, concludeert het bedrijf.

Toch reageert niet iedereen enthousiast op de hartjes; sommige gebruikers vinden het niet kunnen om een tweet van bijvoorbeeld hun baas te liken met een hartje. Ook econoom Mathijs Bouman heeft moeite de nieuwe functie van Twitter te erkennen.

Meteen te gebruiken
Twitter begint meteen met de overgang: je kunt de hartjes al zien in Twitter op je iPhone en Android-apparaten, op Twitter.com, in TweetDeck en Twitter voor Windows 10.

Onze collega's van Bright hebben een poll opgezet: wat is jouw favoriet?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`