Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Geld en Werk

'Met de nieuwe Apple TV kun je naast Netflixen ook gamen'

07 september 2015 09:44 Aangepast: 07 september 2015 11:56
Beeld © Getty

De nieuwe Apple TV, de settopbox van het bedrijf uit Cupertino die je aan je tv koppelt, kan ook worden gebruikt om games te spelen. Het apparaat krijgt een digitale winkel om zowel games als apps te downloaden.

De verwachting is dat Apple zijn nieuwe settopbox − waarvan de huidige versie eruitziet als een grote en ietwat vierkante ijshockeypuck − woensdag presenteert, naast de iPhone 6S. De nieuwe Apple TV krijgt naar alle waarschijnlijkheid krachtiger hardware om zwaardere apps en games te draaien, en een nieuwe controller waarmee gebruikers ook games kunnen spelen.

Controller met touchpad
De controller zou onder andere van een touchpad − het aanrakingsgevoelige gedeelte van een laptop − en bewegingssensoren worden voorzien, waarmee je de controller in de lucht kunt zwaaien om games te spelen: ongeveer net zo als bij de Nintendo Wii.

Apple gaat met de nieuwe settopbox niet de concurrentie aan met gameconsolefabrikanten Nintendo, Microsoft (maker van de Xbox) en Sony (maker van de PlayStation). Het is aannemelijk dat de Apple TV zich richt op de zogeheten 'casual gamer'; mensen die het leuk vinden om af en toe eens een spelletje te spelen.

Casual games
Deze groep gebruikt nu nog vooral hun smartphone om te gamen, maar de Apple TV zou al die 'casual games', zoals Angry Birds en Candy Crush Saga, naar de tv kunnen brengen. Ook biedt de Apple TV op deze manier uitkomst voor gezinnen, want kleine kinderen hoeven niet meer de iPhone of iPad te lenen om een spelletje te spelen. 

Volgens The New York Times is de Apple TV in de VS straks te koop voor een prijs vanaf 150 dollar. Mogelijk hebben de duurdere modellen meer opslagruimte of worden ze geleverd met meer controllers.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore