Geld en Werk

Eindelijk: Facebook pakt irritante uitnodigingen spelletjes aan

29 oktober 2015 10:45 Aangepast: 29 oktober 2015 11:14
Beeld © AFP

Ben jij ze ook zo zat, al die uitnodigingen van uit het oog verloren Facebook-vrienden voor spelletjes zoals Farmville of Candy Crush? Goed nieuws: Facebook is bezig met een oplossing.

Tijdens een Q&A in India zei Facebook-baas Mark Zuckerberg dat het sociale netwerk eindelijk iets gaat doen aan de constante stroom van meldingen met uitnodigingen voor spelletjes die Facebook-gebruikers krijgen. De chef-ontwikkeling van Facebook kijkt volgens Zuckerberg al naar een oplossing, schrijft de gezaghebbende krant Wall Street Journal. Zuckerberg liet niets los over hoe het bedrijf het denkt te gaan oplossen. 

Uitnodigingen voor spelletjes aan mensen die helemaal niet geïnteresseerd zijn om ze te spelen, zijn een grote bron van ergernis voor Facebookers, maar komen vaak voor. Het populaire spel Candy Crush Saga is bijvoorbeeld zo ontwikkeld dat spelers beloond worden met meer 'levens' als ze uitnodigingen versturen. 

​Geen prioriteit tot nu toe
Zuckerberg moest toegeven dat dit soort functies uit de tijd zijn, maar tot nu toe simpelweg niet hoog op de to-do-list stonden van de techgigant. Nu Facebook doorheeft dat gebruikers zich er enorm aan ergeren, belooft hij beterschap. 

Volgens de Wall Street Journal krimpt het aantal mensen dat spelletjes doet via Facebook, maar niet zo heel lang geleden waren FarmVille en Mafia Wars heel populair op Facebook. De explosieve groei van onder meer spelletjesfabrikant Zynga is mede te danken aan het feit dat het spel massaal via Facebook werd gespeeld. 

De definitieve oplossing laat dus nog even op zich wachten, het is al wel mogelijk om gebruikers die regelmatig uitnodigingen versturen te blokkeren. Daarnaast kun je specifieke spellen in de ban doen. Lees hier hoe dat in zijn werk gaat

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore