Geld en Werk

Ziggo trapt af met gratis sportzender

02 november 2015 10:07 Aangepast: 02 november 2015 15:37
Het Formule 1 circus was dit weekend in Mexico. Beeld © AFP

Vanaf 12 november heeft Nederland een nieuwe gratis sportzender: Ziggo Sport. Hij is alleen te zien voor Ziggo-klanten met digitale ontvangst.

Het was al bekend dat Ziggo bezig was met een sportzender, maar nu zijn de details naar buiten gekomen. Op Ziggo Sport kun je kijken naar grote sportevenementen uit binnen- en buitenland, zoals EK en WK-kwalificatiewedstrijden, de Formule 1 en NBA-basketbal. Ook worden op de zender sportgerelateerde films en documentaires uitgezonden, en een wekelijkse talkshow met Jack van Gelder als presentator, Peptalk. 

Ziggo heeft nu twee sportzenders: het gratis Ziggo Sport en het betaalde Ziggo Sport Totaal, voorheen Sport1. Onder die laatste vallen de kanalen Ziggo Sport Select, Ziggo Sport Voetbal, Ziggo Sport Golf en Ziggo Sport Racing. Klanten van Sport1 gaan automatisch over naar Ziggo Sport Totaal.

Ontstaan door fusie
De nieuwe zender kon ontstaan door het samengaan van UPC en Ziggo, deelt het bedrijf mee. Sinds de fusie heeft Ziggo, dochteronderneming van Liberty Global, 4 miljoen klanten. Die fusie verliep niet bepaald vlekkeloos: het bedrijf verloor 56.600 klanten, onder andere vanwege een hogere abonnementsprijs en klachten over ontvangst. 

Ziggo Sport zal te vinden zijn op kanaal 14.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore