ABN Amro naar de beurs

Dijsselbloem: ABN is er klaar voor

10 november 2015 10:03 Aangepast: 10 november 2015 10:45
Beeld © ANP

ABN Amro is klaar voor de beursgang, zegt minister Dijsselbloem van Financiën tegen RTL Z. Volgens Dijsselbloem is nog niet te zeggen of de 22 miljard euro die de bank aan staatssteun ontving met de beursgang wordt terugverdiend.

"We gaan kijken wat we kunnen terugverdienen, op een verantwoorde manier. Laten we het maar afwachten", zei Dijsselbloem vanuit Brussel tegen Frits Wester in het wekelijkse gesprek met de minister van Financiën. "We zijn alleen maar ingestapt om de bank te redden en de Nederlandse financiële sector overeind te houden", zegt hij over het besluit om de bank naar de beurs te brengen. 

De minister is niet bang dat de bank geen goede mensen aan zou kunnen trekken door het beloningsbeleid. In de prospectus voor de beursgang staat dat als mogelijk risico vermeld omdat de regels in Nederland voor bankiersbeloningen streng zijn. "ABN staat er goed voor, en wordt goed geleid."

Griekenland terug van weg geweest
En dan staat ook de kwestie Griekenland weer op de agenda. De Grieken krijgen een tranche ter waarde van twee miljard euro van het derde noodpakket nog niet uitgekeerd. Dijsselbloem vindt, als voorzitter van de Eurogroep, dat de Griekse wetgeving voor banken eerst snel moet worden aangepast. De banken in het land hebben te maken met veel wanbetalers, maar hebben eigenlijk geen middelen om daar iets tegen te doen. "Dat moet worden aangepakt, binnen een week."

Toch is de minister behoorlijk positief over de huidige gang van zaken: "De samenwerking verloopt veel beter dan de afgelopen jaren."

Bekijk hier alvast een deel van het wekelijkse gesprek met de Minister van Financiën:

Meer op rtlz.nl:
ABN Amro op 20 november naar de beurs

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore