Geld en Werk

ABN Amro verloor geen topmanagers door gemis bonussen

10 november 2015 14:49 Aangepast: 10 november 2015 16:37
Beeld © ANP

ABN Amro is de afgelopen jaren geen topmanagers verloren als gevolg van mogelijk te lage beloningen. Dat schrijft de bank in het vandaag gepubliceerde prospectus.

Als gevolg van de nationalisatie van de bank in 2008 en strengere wetgeving over beloningen in de financiële sector, kon het topmanagement van de bank fluiten naar de goudgerande bonusregelingen uit het verleden. Vanuit de financiële wereld klonk afgelopen jaren vaak de kritiek dat de Nederlandse banken en verzekeraars door de relatief strenge wetgeving niet de beste mensen konden krijgen en behouden.

Mogelijk concurrentienadeel
In het prospectus schrijft ABN Amro echter dat er tussen 2011 en 2014 slechts een beperkt aantal topmanagers de bank verlieten. En daarbij was volgens de bank "geen waarneembare directe relatie tussen de uitstroom van de managers en de beloningsrestricties."

Even opmerkelijk is dat ABN Amro in de risicoparagraaf toch wijst op het nadeel dat de bank kan ondervinden van de relatief strenge beloningregels in Nederland. "De Nederlandse en Europese beloningsbeperkingen kunnen een concurrentienadeel opleveren bij de werving en het behoud van managers en andere sleutelfunctionarissen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore