Geld en Werk

Prijs postzegel in 15 jaar tijd verdubbeld

26 oktober 2015 09:32 Aangepast: 01 november 2015 15:59
Djs Armin van Buuren, Hardwell, Afrojack en Dash Berlin (VLNR) met speciaal voor hun gemaakte postzegels tijdens de openingsdag van Amsterdam Dance Event, vorig jaar. Beeld © ANP

De prijs van de gewone binnenlandse postzegel gaat volgend jaar met 4 eurocent omhoog naar 73 cent. Met die verhoging is de prijs van een postzegel in 15 jaar tijd verdubbeld van 36,3 cent tot 73 cent.

Eind september kreeg PostNL geen toestemming van toezichthouder Autoriteit Consument & Markt voor een prijsverhoging, de verhoging die PostNL wilde doorvoeren was te hoog. Aan de hand van dat besluit deed PostNL vervolgens een nieuw voorstel, dat wel is goedgekeurd.

Volgens het postbedrijf is de duurdere postzegel nodig om de aanhoudende krimp in het brievenverkeer te kunnen compenseren. Daarvoor worden ook omvangrijke bezuinigingen doorgevoerd, maar die zijn niet voldoende om de winst op peil te houden. Hogere tarieven zijn daarom noodzakelijk om de post "in de toekomst betrouwbaar en bereikbaar te houden", schrijft PostNL.

De prijs van de postzegel werd begin vorig jaar al met 4 cent verhoogd naar 64 eurocent. In 2013 kostte een zegel voor de binnenlandse post nog 0,54 euro. De prijs voor het bezorgen van een standaardpakketje in Nederland blijft 6,95 euro.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore