ABN Amro naar de beurs

ABN de mist in met prospectus-wet

11 november 2015 07:07 Aangepast: 11 november 2015 08:08
Het hoofdkantoor van ABN Amro aan de Amsterdamse Zuidas. Beeld © ANP

ABN Amro ging gisteren de fout in met de Wet financieel toezicht. De bank weigerde de papieren versie van het prospectus te verstrekken.

Het is maar een klein foutje, maar desondanks opmerkelijk: bedrijven die naar de beurs gaan behoren zich nauwgezet aan de wet te houden. RTL Z vroeg telefonisch om gedrukte exemplaren van het prospectus. Het document is van een dusdanige omvang (ruim 700 pagina's) dat de gemiddelde printer er een pak papier van twee vuisten dik van maakt.

De direct bij de beursgang betrokken woordvoerder liet echter via een collega weten dat het prospectus niet verstrekt zou worden. Volgens de woordvoerder ligt dat aan de zorgvuldigheid die omtrent verstrekking in acht genomen moet worden. Wie op de website het prospectus wil downloaden, dient eerst te verklaren dat hij in een land woont waar het prospectus ook verspreid mag worden.

Wet Financieel toezicht
Navraag bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) maakt duidelijk dat ABN Amro het verzoek juist moet inwilligen. Een woordvoerder van de AFM stuurde de volgende strofe uit de Wet financieel toezicht naar RTL Z:

Thumbnail

De woordvoerder wijst er tenslotte ook nog op dat nota bene in het eigen prospectus wordt gesteld (pagina 383) dat de papieren versie van het prospectus aan elke geïnteresseerde kosteloos verstrekt zal worden. 

ABN laat in een reactie weten dat het prospectus nog niet klaar was in papieren vorm. Hij komt pas vandaag van de drukpers af. Vanaf vandaag is het dus alsnog voor iedereen in papieren versie opvraagbaar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore