Ga naar de inhoud
Miss Etam maakt doorstart

Veertien gegadigden voor doorstart Etam

De bewindvoerders van winkelketen Miss Etam onderhandelen met 14 gegadigden over een doorstart van de winkelketen, die op rand van faillissement staat. Zij willen binnen twee tot drie weken duidelijkheid hebben.

Vorige week kreeg Etam Groep uitstel van betaling, het voorportaal van een bankroet. Sindsdien werken bewindvoerders Martijn Vermeeren en Pierre van Voorst aan een mogelijke doorstart. Het concern bestaat uit 200 kledingwinkels van Miss Etam en Promiss. Bij de Etam Groep werken 2000 mensen. 

Tijdens de surseance blijven de winkels van Miss Etam en Promiss gewoon open, benadrukken de bewindvoerders. De banken hebben het noodlijdende bedrijf een boedelkrediet gegeven.

Etam Groep bevond zich al langere tijd in financieel zwaar weer. Het bedrijf maakte in 2013 een verlies van 5,7 miljoen euro op een omzet van 219 miljoen. De afgelopen jaren voerde voormalig topman John van der Ent twee reorganisaties door, waarbij in totaal 240 banen werden geschrapt. Van der Ent stapte begin vorige maand over naar de warenhuisketen V&D.

H2 Equity Partners
Volgens een goed geïnformeerde bron was investeringsmaatschappij H2 Equity Partners begin dit jaar dicht bij een overname van Etam Groep. Het is nog onzeker of de investeerder ook kandidaat is voor een doorstart. H2 Equity Partners onthoudt zich van commentaar. De bewindvoerders willen 'tijdens het biedingsproces geen uitspraken doen' over de identiteit van de potentiële doorstarters.

H2 Equity Partners werd in 1991 opgericht door McKinseyanen Age Hollander en Gert Jan van der Hoeven, en heeft zo'n 500 miljoen euro onder beheer. De investeerder bezit op dit moment belangen in veertien bedrijven, waaronder de Gelderse papierfabrikant Parenco. Vorig jaar kocht het voor 38 miljoen euro een Brits dochterbedrijf van het kwakkelende bouwconcern Ballast Nedam. H2 was ook eigenaar van staalproducent Nedstaal, die afgelopen herfst failliet ging.

ZIE OOK: 'Uitstel van betaling voor Miss Etam'

Bron: RTL Nieuws