Ga naar de inhoud
Miss Etam maakt doorstart

Miss Etam bevestigt uitstel van betaling

Winkelketen Etam Groep heeft uitstel van betaling aangevraagd. Dat bevestigt de onderneming zojuist. Eerder vandaag meldde RTLZ de aanvraag al.

ZIE OOK: Rechtbank geeft Etam uitstel van betaling

Etam Groep is het moederbedrijf van de modewinkelketens Miss Etam (140 winkels) en Promiss (60 winkels). Het bedrijf is al langer in zwaar weer. Afgelopen twee jaar werden al twee ingrijpende reorganisaties uitgevoerd, waarbij in totaal 240 banen werden geschrapt. In totaal werken bij het bedrijf nu 2000 mensen.

In het persbericht schrijft Etam Groep: "De directie streeft er naar dat gedurende de surseance van betaling zowel de winkels als de webshops open blijven. Ook hoofdkantoor en distributiecentrum blijven vooralsnog operationeel."​

Volgens het bedrijf is de surseance het gevolg van “de toegenomen druk op de Nederlandse moderetailmarkt en de sterkte opkomst van e-commerce.” Ondanks vernieuwingen lukte het het Etam naar eigen zeggen “onvoldoende om zich aan deze nieuwe marktomstandigheden aan te passen.”

Schokkend
Vakbond CNV zegt geschrokken te zijn door de maatregel. “In januari is een reorganisatie in gang gezet. Dan is het schokkend dat al zo snel daarna surseance van betaling wordt aangevraagd”, aldus CNV-bestuurder Martijn den Heijer.

De vakbond hoopt dat het bedrijf binnenkort wordt doorgestart, zodat werkgelegenheid behouden kan blijven. “Bij de reorganisaties is de afgelopen twee jaar al stevig ingegrepen. De oplossing voor Etam moet daarom niet meer worden gezocht in verdere personeelsreductie.”

De Etam Groep werd in 1924 opgericht door Julius Korijn, en is nog steeds in handen van de familie. Het bedrijf timmerde afgelopen jaren flink aan de weg, maar boekte desondanks miljoenenverliezen. Het familiebedrijf werd tot begin dit jaar geleid door John van der Ent, die sinds begin maart de nieuwe topman van warenhuisconcern V&D is.

ZIE OOK: 'Uitstel van betaling voor Miss Etam'

Bron: RTL Z