Ga naar de inhoud
Miss Etam maakt doorstart

Rechtbank geeft Etam uitstel van betaling

Modewinkelketen Etam Groep heeft uitstel van betaling gekregen. Dat meldt de rechtbank in Den Haag tegenover RTL Z. De curatoren hebben gehoord dat er kandidaten zijn voor een doorstart.

Etam Groep is het moederbedrijf van de modewinkelketens Miss Etam (140 winkels) en Promiss (60 winkels). Het bedrijf verkeert al langer in zwaar weer.

Martijn Vermeeren en Pierre van Voorst zijn benoemd tot bewindvoerder. Hun woordvoerder laat weten dat de directie van Etam in de aanloop naar de surseance heeft gesproken met “allerlei partijen” over een eventuele overname. “Er schijnen dus kandidaten voor een doorstart te zijn.” De curatoren verwachten komende dagen met deze partijen te spreken.

De surseance was eerder vandaag door de winkelketen zelf aangevraagd. De Etam Groep hoopt dat de winkels en de webshop tijdens de doorstart open kunnen blijven, zo schreef het bedrijf in het persbericht over de aanvraag.

Volgens het bedrijf is de surseance het gevolg van “de toegenomen druk op de Nederlandse moderetailmarkt en de sterkte opkomst van e-commerce.” Ondanks vernieuwingen lukte het het Etam naar eigen zeggen “onvoldoende om zich aan deze nieuwe marktomstandigheden aan te passen.”

ZIE OOK: Miss Etam bevestigt uitstel van betaling

Etam Groep heeft de afgelopen twee jaar al twee ingrijpende reorganisaties uitgevoerd, waarbij in totaal 240 banen werden geschrapt. In totaal werken bij het bedrijf nu 2000 mensen.

Vakbond CNV hoopt dat het bedrijf binnenkort wordt doorgestart, zodat werkgelegenheid behouden kan blijven. “Bij de reorganisaties is de afgelopen twee jaar al stevig ingegrepen. De oplossing voor Etam moet daarom niet meer worden gezocht in verdere personeelsreductie", zegt CNV-bestuurder Martijn den Heijer.

Vakbondsbestuurder Ron Peters van FNV Handel denkt dat Etam het alleen afgeslankt gaat redden. "Ik zie het somber in. Etam kampt met grote financiële problemen, heb ik begrepen van de directie. De banken en de eigenaar willen er geen geld meer insteken'', zegt Peters.

Bron: RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore