Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Geld en Werk

Tesla rammelt aan alle kanten

21 oktober 2015 19:07 Aangepast: 21 oktober 2015 19:46

In augustus kreeg de Tesla Model S nog de hoogste score ooit van het Amerikaanse consumententijdschrift Consumer Report. Gisteren verlaagde het tijdschrift het oordeel over de luxe elektrische auto naar "slechter dan gemiddeld."

De Tesla is onbetrouwbaar, want de auto gaat veel te vaak stuk, oordeelt Consumer Report. Op de Nasdaq sloot Tesla gisteren 7 procent lager.

Panne
Wat is er aan de hand? De auto’s hebben te veel panne, vertelt econoom Mathijs Bouman bij Z Today. Consumer Report heeft gebruikerservaringen van 1400 Teslarijders verzameld. Wat blijkt: de elektromotoren gaan vaak stuk. Batterijen moeten vaak worden vervangen. De auto rammelt en piept. En de handvaten gaan soms niet naar buiten, waardoor je er niet eens in kan. Ook zijn er problemen met het schuifdak, en heeft het grote touchscreen vaak kuren.

Maar toch wordt er weinig geklaagd, want Tesla vervangt alles zonder morren. De echte fan trekt zich er dus niets van aan. Het Consumer Report blijft kritisch en benadrukt dat de huidige Tesla-rijder zo rijk is dat hij ook wel een tweede auto in de garage heeft staan. En om de massa te bereiken, moet de auto toch veel betrouwbaarder worden.  

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore