Geld en Werk

Reorganisatie ABN treft ook Raad van Bestuur: Caroline Princen vertrekt

11 oktober 2016 12:30 Aangepast: 30 juli 2017 03:30
Caroline Princen (r) Beeld © ANP (uitsnede)

ABN Amro-bestuurder Caroline Princen stopt per 1 januari als lid van de Raad van Bestuur van de bank. Door de aangekondigde reorganisatie wordt haar functie "te klein".

ABN Amro is flink aan het reorganiseren, en wil 1375 arbeidsplaatsen schrappen. Dat juist de directeur personeelszaken eruit moet, is dus opmerkelijk te noemen.

Functie te klein

Maar volgens een woordvoerder is het een logisch gevolg van de reorganisatie. Princen is namelijk verantwoordelijk voor veel ondersteunende diensten, en juist die diensten worden geheel of grotendeels ontmanteld. "Daarmee wordt haar functie te klein."

"Wat er in het bestuur gebeurt, volgt de reorganisatie", aldus de woordvoerder. Het restant van de portefeuille van Princen wordt verdeeld over de zes overgebleven bestuursleden.

'Goed overleg'

Volgens de bank is de beslissing tot stand gekomen in goed overleg tussen Princen en de Raad van Commissarissen, die verantwoordelijk is voor bestuursbenoemingen.

Princen blijft tot 1 juli 2017 in dienst van ABN Amro. Het laatste halfjaar zal zij zich voornamelijk bezighouden met de overdracht van haar taken.

Zalm ook weg

Vorige maand kondigde ook bestuursvoorzitter Gerrit Zalm al aan dat hij volgend jaar zal vertrekken. De topman maakt voor het eind van zijn termijn (die eigenlijk tot 2018 loopt) plaats voor een opvolger die de bank voor langere tijd kan leiden.

Meer op rtlz.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore