Geld en Werk

In het najaar met Ryanair naar Amerika

23 mei 2017 19:24 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Een toestel van Ryanair. Beeld © EPA

In het najaar wordt het mogelijk om direct bij prijsvechter Ryanair tickets te boeken naar een bestemming aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Daarvoor gaat de vliegmaatschappij een samenwerking aan met een andere maatschappij.

Vanaf vandaag is het al mogelijk om directe vluchten van Madrid naar 16 bestemmingen aan de andere kant van de plas te boeken, via de website Ryanair. Die vluchten boek je dan in feite wel bij Air Europa. Dat is de maatschappij waarmee Ryanair samenwerkt.

Aansluitende vluchten naar Amerika

Maar later in dit jaar ga je er, vooral als Nederlandse consument, pas echt wat aan hebben. Vanaf het najaar kun je ook aansluitende vluchten boeken naar Noord-, Zuid-, en Midden-Amerika.

Dat betekent dat je dan bijvoorbeeld vanaf Amsterdam, via een overstap in Madrid, naar New York of Buenos Aires kunt vliegen. Je boekt je vlucht bij Ryanair, maar stapt over op een ander toestel.

Kosten nog niet bekend

Wat het allemaal precies gaat kosten is niet bekendgemaakt. De airlines claimen zelf dat ze de beste prijs-kwaliteit-verhouding voor trans-Atlantische vluchten kunnen bieden. Of dat gaat lukken, moet in het najaar blijken.

Amerika

Naast een aantal bestemmingen in de VS, kun je ook vliegen naar Argentinië, Bolivia, Brazilië, Colombia, Cuba, Dominicaanse Republiek, Ecuador, Honduras, Israël, Mexico, Paraguay, Peru, Puerto Rico, Uruguay en Venezuela.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore