Ga naar de inhoud
Geld en Werk

'AB Inbev moet mogelijk deel Grolsch verkopen'

Beeld © ANP

Ab Inbev is mogelijk gedwongen om voor 7 miljard dollar aan activiteiten te verkopen. Daarbij gaat het wellicht ook om Grolsch in het Verenigd Koninkrijk. Dat schrijft de Britse krant The Telegraph.

De krant verwijst naar een rapport van Berenberg, een bank voor vermogende particulieren. Grolsch wordt in het VK in licentie gebrouwen door een gezamenlijke onderneming met het Canadese MolsonCoors. Grolsch (onderdeel van SABMiller) heeft daarin 51 procent en MolsonCoors de resterende 49 procent.

AB Inbev koopt SABMiller, maar samen zouden ze te groot worden in een aantal markten, onder meer in het VK en de VS. In de VS verkoopt SABMiller voor 12 miljard dollar zijn belang van 58 procent in de Amerikaanse joint venture MillerCoors aan partner Molson Coors. 

1 miljard dollar
Grolsch in het VK plus de Britse activiteiten van Peroni (dat ook verkocht zou moeten worden) zouden samen 1 miljard dollar waard zijn. De verkoop van de Italiaanse activiteiten van Grolsch in Nederland zouden nog eens 400 miljoen dollar waard zijn. 

Eerder zei bierkenner Henk Hovens tegen RTL Z dat door de overname van SABMiller door AB Inbev in Nederland het merk Dommelsch zou verdwijnen. AB Inbev heeft in Nederland nu naast Dommelsch ook Hertog Jan, terwijl AB Inbev vooral sterk inzet op het Belgische Jupiler.