Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Einde aan ruzie bij AmsterdamGold

Investeringsmaatschappij Value8 neemt alle aandelen van de Amsterdamse edelmetalenhandel AmsterdamGold over van mede-oprichter Rolf van Zanten. Daarmee komt een einde aan een slepende ruzie tussen de eigenaren.

AmsterdamGold ontstond in 2011 uit een fusie van de goudhandel van voormalig beurscommentator Willem Middelkoop en de zilverhandel van ondernemer Rolf van Zanten. Later dat jaar nam investeringsmaatschappij Value8 van Peter Paul de Vries het belang van Middelkoop over. Dat jaar boekte de edelmetalenhandel een omzet van 100 miljoen euro.

Na 2013 ontstonden echter spanningen tussen het kamp van Value8 en Van Zanten, die uiteindelijk leidden tot een gang naar de rechter. Eind mei meldde RTL Z dat de Ondernemingskamer opdracht had gegeven tot een onderzoek naar wanbeleid en de benoeming van een extern bestuurder, Doede Vierstra.

Gisteren liet Value8 weten de resterende aandelen in AmsterdamGold van Van Zanten over te nemen. Van Zanten neemt op zijn beurt de onderdelen The Silver Mountain en Inkoop Edelmetaal over. De strijdende partijen gaan uit elkaar, zonder iets over de financiële details bekend te maken.  “Met de voorgenomen transactie wordt ook een oplossing bereikt voor de impasse die op managementniveau was ontstaan”, schrijft Value8 in een persbericht.

De investeringsmaatschappij zegt in de nieuwe situatie goede kansen te zien voor winstgevende groei van AmsterdamGold.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore