Ga naar de inhoud
Geld en Werk

'Tesla onder de scooters' komt naar Amsterdam

Beeld © Gogoro

Pas op fietsers: vanaf 2016 komt de geruisloze 'smartscooter' van Gogoro ook naar Amsterdam. Na Taipei heeft Gogoro Amsterdam als tweede teststad uitgekozen.

Gogoro maakt een elektrische scooter met verwisselbare accupacks. Dat betekent dat de scooters pas interessant zijn als er een infrastructuur met wisselstations aanwezig is (foto onder). Net als Tesla beschouwt het bedrijf zich als energiebedrijf, en kijkt het verder dan vervoer an sich.

Thumbnail

Het scootermerk werkt samen met het Amsterdamse Smart City Experience Lab om die stations te realiseren in tankstations, winkels en andere geschikte plekken met ruime openingstijden. De baas van Gogoro zegt dat Amsterdam het bedrijf zelf benaderd heeft, omdat het goed zou werken in de stad. 

Amsterdam ideale plaats
De Amsterdamse straten zijn erg smal en het is lastig om een parkeerplaats voor een auto te vinden. Dat maakt het de ideale plek voor fietsen en gemotoriseerde tweewielers zoals de Gogoro, zegt ceo Horace Luke tegen Re/code.

Thumbnail

In Taipei, Taiwan, zijn sinds de zomer meer dan 2000 van de scooters verkocht. De kans dat de gemeente Amsterdam de aanschaf met een subsidie aantrekkelijk zal maken is reëel, gezien ze het bedrijf zelf uitgenodigd hebben en het project ongetwijfeld tot een succes willen maken. 

Je kunt de smartscooters in de eerste helft van 2016 gaan zien in Amsterdam, daarna ook in andere Europese steden.