Geld en Werk

Delta Lloyd kwakkelt verder

10 november 2015 09:02 Aangepast: 11 december 2015 08:09
Het hoofdkantoor van Delta Lloyd in Amsterdam. Beeld © ANP

De solvabiliteit is van Delta Lloyd is in de afgelopen drie maanden nauwelijks verbeterd, blijkt uit de kwartaalcijfers. De solvabiliteit geeft aan hoe de financiële gezondheid van een bedrijf is en of de verzekeraar kan blijven uitkeren als het economisch minder gaat.

De solvabiliteit op basis van de zogeheten IGD-ratio kwam eind september uit op 181 procent, tegen 183 procent aan jaar eerder. De solvabiliteit was wel een fractie hoger dan aan het einde van het tweede kwartaal, toen de ratio uitkwam op 179 procent. Delta Lloyd komt op 2 december met een uitgebreidere update van zijn kapitaalpositie en de transitie naar de nieuwe regels van het Solvency II-model. Zorgen over het kapitaal van Delta Lloyd kostten het bedrijf de afgelopen maanden een flink deel van zijn beurswaarde.

Bestuursvoorzitter Hans van der Noordaa sprak in een toelichting van 'aanhoudend sterke commerciële en operationele prestaties' in de eerste negen maanden van dit jaar. Daarin werd voor 342 miljoen euro aan nieuwe premie-inkomsten gerealiseerd, tegen 324 miljoen euro een jaar eerder.

'Bezuinigingen op koers'
De operationele kosten bedroegen in de eerste negen maanden 465 miljoen euro. Mede door toenemende uitgaven aan pensioenen waren de kosten daarmee nagenoeg even hoog als een jaar eerder. Desalniettemin ligt het bezuinigingsprogramma op koers, aldus het bedrijf.

De verstrekking van hypotheken steeg in de periode tot en met september tot 719 miljoen euro, tegen 492 miljoen euro in de eerste negen maanden van 2014. De totale hypotheekportefeuille bleef daarbij stabiel, op 13,1 miljard euro.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore