Geld en Werk

Meer pakketjes op tijd voor kerstdagen

07 januari 2015 10:10 Aangepast: 06 september 2015 15:43
Het postsorteercentrum van PostNL bij Den Haag. Beeld © ANP

Er zijn dit jaar meer kerstpakketjes op tijd bezorgd dan vorig jaar, waarschijnlijk omdat de kerstdagen dit jaar op donderdag en vrijdag vielen.

 Dat blijkt uit onderzoek van Q&A Research & Consultancy, dat ieder jaar kijkt of alle pakketjes op tijd bezorgd worden. 

ZIE OOK: Topdrukte bij PostNL door kerst

Dit jaar werd bij 475.000 consumenten de bestelling te laat bezorgd, vorig jaar waren bij 550.000 huishoudens de kerstcadeau's te laat. Volgens de onderzoekers is dat vooral te danken aan de 'extra' bezorgdag omdat de kerst aan het eind van de week viel. Mensen bestellen vaak op het laatste moment, waardoor webwinkels en bezorgers vorig jaar maar één dag de tijd hadden om de bestelling van maandag voor kerst te bezorgen. 

Mislukt feest
Te laat bezorgde cadeau's zijn slecht voor het imago van de webwinkels, schrijft het onderzoeksbureau. Want zonder de pakketjes is het feest niet geslaagd. Dat geldt vooral voor het Sinterklaasfeest, bijna dertig procent baalt zo van de late bezorging rond het kinderfeest dat het feest mislukt is. Te late bezorgde cadeau's is voor ruim tien procent de oorzaak van de mislukte kerst, volgens Q&A. 

De angst voor te laat bezorgde pakketjes is zó groot dat sommige consumenten rond de feestdagen helemaal géén pakketjes online bestellen. 

 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore