Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Wereldbaan: hyperluxe miljonairsvilla's uitproberen met dik salaris

Zijn dit soort stulpjes iets voor jou? Beeld © iStock

Voor het ietwat luie luxepaard ligt een mooi baantje in het verschiet: heen en weer hoppen tussen vakantievilla's voor tienduizend dollar per maand.

Het high-end vakantieplatform ThirdHome zoekt naar iemand die hun 'multi-million luxury homes' wil uittesten. Uiteraard met een vergoeding voor de reiskosten en een maandsalaris van 10.000 dollar.

Airbnb voor miljonairs

ThirdHome is een soort Airbnb voor miljonairs. Mensen die een ski-chalet laten verstoffen in het mondaine Aspen (Colorado) of nog maar zelden toekomen aan hun Parijse loft, zetten die vakantiestekjes op het platform. Andere rijken kunnen die dan tijdelijk huren. In tegenstelling tot Airbnb is het platform besloten en alleen toegankelijk voor zij die een chique huis aan de collectie toevoegen.

Thumbnail

Zeiljachten, penthouses, strandhuizen en privé-eilanden behoren tot het vaste aanbod van Third Home.

'Luxe connaisseur'

Om iets van die beslotenheid naar de buitenwereld te brengen heeft het Amerikaanse bedrijf een vacature online gezet. Ze zoeken een ‘luxe connaisseur’ met scherpe pen, internationaal paspoort, geen huisdieren en de welwillendheid om drie maanden lang aaneengesloten te reizen. Verder zijn social media- en blogervaring een vereiste.

Want alle bevindingen moeten wel netjes worden samengevat in reisverslagen, vlogs, blogs of andere communicatie-uitingen.

Solliciteren kan nog een paar dagen en de concurrentie is groot. Het bedrijf uit Tennessee laat weten overspoeld te zijn met sollicitaties. "We hebben al vierduizend aanmeldingen en dat aantal blijft maar groeien."

Meer op rtlz.nl

Bron: RTL Z