Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Chat-app Telegram blijft groeien: 10 miljard berichten per dag

Beeld © Telegram

De chat-app Telegram, die als de grote concurrent voor WhatsApp wordt gezien, blijft groeien. De dienst verwerkt dagelijks zo'n 10 miljard berichten.

Dat laat Telegram weten op zijn blog. De chat-app werd populair toen WhatsApp in februari van 2014 door Facebook werd overgenomen. WhatsApp-gebruikers vreesden voor hun privacy terwijl Telegram juist sterke privacymaatregelen introduceerde, zoals een speciale chatvorm met krachtige versleuteling waardoor verstuurde berichten enkel voor de ontvanger zijn te lezen.

Telegram-gebruikers versturen elke dag gezamenlijk 10 miljard berichten, wat een forse groei is ten opzichte van mei van dit jaar. Toen verwerkte de dienst 2 miljard berichten per dag. WhatsApp blijft de grootste chat-app: in april van dit jaar maakte de dienst bekend elke dag 64 miljard berichten te verwerken.

Waarom Telegram in plaats van WhatsApp?
Telegram wordt door velen geprezen vanwege de mogelijkheid om de dienst op allerlei apparaten te gebruiken: van een plugin voor Chrome tot een desktop-app voor Windows-computers en Macs.

Daarnaast biedt Telegram de mogelijkheid om enkel te communiceren op basis van een gebruikersnaam, waardoor de gebruiker niet per se zijn mobiele nummer met een ander hoeft te delen. Het versturen van (zelfgemaakte) stickers is ook een functie waar veel gebruikers waarde aan hechten.

Bron: RTL Z / Daniël Verlaan