Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
V&D gered

V&D zou binnen twee jaar weer winst moeten maken

08 mei 2015 11:44 Aangepast: 06 september 2015 16:16

Met de huurverlagingen en salariskorting waarover V&D nog met verhuurders en vakbonden in gesprek is, zou de noodlijdende warenhuisketen in 2017 weer winst moeten maken. V&D-topman John van der Ent rekent erop dat een verdere ingreep in de kosten niet nodig is. "Als zich geen nieuwe onverwachte situaties voordoen op de retailmarkt."

Hij zei dat vrijdag bij de presentatie van de toekomstplannen van het warenhuis. V&D moet van eigenaar Sun Capital binnen twee jaar weer winstgevend zijn. Dit jaar wordt naar verwachting nog verlies geleden. Voor 2016 mikt de keten op een break-even resultaat.

V&D is de afgelopen jaren flink verliesgevend geweest.

ZIE OOK: Verlies V&D meer dan verdubbeld

ZIE OOK: Verlies bij V&D loopt verder op

De keten wil zich komende tijd meer gaan focussen op vrouwelijke klanten. Ook wordt het assortiment op de schop gegooid. Voortaan geen eenheidsworst meer, maar in elke V&D komen producten in de rekken waarvan de onderneming denkt dat die goed bij die locatie passen. In de Amsterdamse Kalverstraat zijn dat bijvoorbeeld souvenirs voor buitenlandse toeristen, in Groningen een fanshop van FC Groningen en in grote steden waar veel allochtonen komen producten voor het Suikerfeest. De keten wil daarbij de nadruk gaan leggen op artikelen waarvoor klanten speciaal naar V&D komen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore