Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Uber op de beurs meer waard dan automaker GM

Beeld © Uber

Taxi-appbedrijf Uber haalt weer nieuw geld op en daarmee komt de waarde uit op 62,5 miljard dollar. Daarmee is het bedrijf meer waard dan autoproducent General Motors, een van de drie grootste ter wereld.

Volgens persbureau Bloomberg haalt Uber 2,1 miljard euro op in een nieuwe financieringsronde. Daarmee zou het bedrijf uitkomen op een waardering van 62,5 miljard euro, aldus Bloomberg, dat verwijst naar mensen die bekend zouden zijn met de kwestie.

Uber wil zijn wereldwijde aanwezigheid uitbreiden en niet alleen in taxi-ritjes. Uber heeft in een aantal steden al proeven gedaan met het bezorgen van voeding en pakketjes. Ook wordt gewerkt aan zelfrijdende auto's

Vooral in China wil Uber groeien. In juni zei Uber in een nieuwsbrief aan ruim 1 miljard dollar te investeren om te groeien in China.

Fabrieken en machines van GM vs. appje van Uber
Frappant is dat Uber door de nieuwe financiering meer waard zou zijn dan General Motors. Sinds 1931 is het de marktleider in de VS en jarenlang was GM de grootste autoproducent ter wereld. Nog altijd behoort GM, met Volkswagen en Toyota, tot de drie grootste automakers in de wereld.

General Motors heeft allerlei fabrieken en machines op de balans staan, Uber heeft dat allemaal niet. Hun businessplan is slechts gebaseerd op een appje.