Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Geld en Werk

FNV vreest faillissement V&D

23 december 2015 09:27 Aangepast: 04 augustus 2017 00:52
De winkels, die zien we niet meer terug. Maar V&D wel. Beeld © Archieffoto ANP

Vakbond FNV is bang voor een faillissement van warenhuisketen V&D. Die heeft uitstel van betaling gevraagd en gekregen vanwege financiële problemen.

Volgens vakbondsman Niels Suijker leidt uitstel van betaling vaak tot een faillissement: "Helaas. Niet in alle gevallen, maar in veel gevallen helaas wel."

Hij vreest voor het personeel, dat dan ontslagen zal worden. "Ik begrijp wel dat de winkels open zullen blijven, en mensen zullen ook wel gewoon aan het werk blijven, maar wel met een ontslag in het vooruitzicht", zegt hij tegen RTL Z. Hij zegt niets van V&D gehoord te hebben totdat RTL Z daar over berichtte: "Toen heb ik meteen gemaild en kreeg ik al snel een mailtje terug dat het nieuws helaas klopte."

'Niets gehoord'
Het personeel wordt  vanochtend verder bijgepraat, maar Suijker krijgt al veel reacties van vakbondsleden en werknemers binnen: "Geen van hen, ook niet de mensen van de ondernemingsraad, zijn geïnformeerd over wat er nu op stapel staat." Zijn CNV-collega Martin den Heijer had ook niets van het warenhuis gehoord en noemt het besluit 'rampzalig voor het personeel'

Warenhuisketen V&D houdt haar winkels voorlopig wel open, maar sluit wel de webshop, nu investeerder Sun Capital de stekker uit het concern heeft getrokken. 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore