Geld en Werk

Dit heb je allemaal geluisterd op Spotify

07 december 2015 09:53 Aangepast: 04 augustus 2017 11:31
Beeld © ANP

Naar welke artiest heb je dit jaar het meest geluisterd? En welk nummer zette je het vaakst op de repeat? Je checkt het met Year in Music van Spotify.

Spotify brengt elk jaar Year in Music uit: een tool waarmee data van je account wordt geanalyseerd. Nadat je jouw Spotify-profiel hebt gekoppeld kun je door allerlei leuke feitjes scrollen. Denk aan je meest geluisterde albums, artiesten en nummers. Ook zie je welke muziekstijlen je het leukst vindt, welk nummer je als eerste in 2015 hebt opgezet en hoeveel minuten je in totaal naar Spotify hebt geluisterd.

Hoe is je muzieksmaak veranderd?
Ook is het mogelijk om met Year in Music te kijken hoe jouw muzieksmaak de afgelopen jaren is veranderd. De tool analyseert ook data van de vorige jaren, om op die manier een heel compleet beeld van jouw luistergedrag te bieden. Aan het einde van Year in Music is een kaartje te vinden dat je direct via sociale media kan delen.

De meest beluisterde artiesten op Spotify wereldwijd zijn Drake, Ed Sheeran en The Weeknd. Het best beluisterde album van 2015 is Beauty Behind The Madness van The Weeknd, het best beluisterde nummer is Lean On van Major Lazer.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore